Slechts 20% van de werknemers beschikt over de skills voor de toekomst

De meeste organisaties ondergaan een digitale transformatie die de wijze waarop zij werken rechtstreeks beïnvloed. Desondanks beschikt slechts 20% van de werknemers over de juiste kennis en vaardigheden die zij in hun huidige en toekomstige baan nodig hebben.

Dit blijkt uit onderzoek van Gartner. “Meer dan twee op de drie business leaders denkt dat zijn bedrijf in 2021 niet langer kan concurreren indien het niet in belangrijke mate is gedigitaliseerd”, zei Brian Kropp, HR Practice Leader bij Gartner, op Gartner ReimaginaHR in Londen. 64% van de managers verwacht dat zijn werknemers niet in staat zullen zijn de snelle ontwikkelingen in de vraag naar vaardigheden bij te benen.”

Connected learners

Gartner stelt dat managers hun werknemers hierbij het best kunnen helpen door van hen ‘connected learners’ te maken. Het onderzoeksbureau adviseert hierbij op drie punten in te zetten:

  • Het identificeren van vaardigheden en kennis: leidende organisaties proberen volgens Gartner veranderingen in de benodigde vaardigheden en kennis in kaart te brengen om te bepalen aan welke skills werknemers in hun organisatie de meeste behoefte hebben.
  • Werknemers motiveren: in plaats van uitsluitend te communiceren over vereiste kennis en vaardigheden, zouden managers werknemers moeten helpen te begrijpen hoe zij persoonlijk kunnen groeien door de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die het bedrijf nodig heeft.
  • Leeroplossingen: self-service mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkelingen kunnen werknemers overweldigen. Organisaties bieden daarom kwalitatief goede experiences voor persoonlijke ontwikkeling aan om het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden te versnellen.

“Om concurrerend te blijven in een steeds digitaler wereld moeten bedrijven de vaardigheden en kennis van hun personeel transformeren, zowel op macroniveau door te bepalen aan welke skills hun markt en klanten behoefte hebben als op microniveau door werknemers de persoonlijke voordelen te tonen van bijleren en hen experience aan te bieden om dit te doen”, zei Sari Wilde, vice president of Gartner’s HR practice, op Gartner ReimaginaHR.

Plaats een reactie