Effectieve werving & selectie van
Digital Experts.

Wij helpen jouw bedrijf groeien met het vinden van de beste Digital Experts.

Home » Werving & Selectie

Werving & Selectie door Captimo.

Onze focus én onze roots liggen in de digitale wereld. Captimo is opgezet door een team van ondernemers en specialisten met een groot netwerk en weet als geen ander de juiste kandidaten op de juiste plek te krijgen. Iedere keer weer.

Laten we duidelijk zijn: een bedrijf laten groeien kost geld. Veel geld, want goede medewerkers zijn niet goedkoop, maar levert als het goed is altijd wat op. Een vertrekkende medewerker daarentegen, kost nóg meer geld. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het vervangen van een medewerker tussen de 50% en 300% van het bruto jaarsalaris ligt. Denk maar eens aan de (dubbele) kosten voor werving en selectie, het inwerktraject, training en een geringere capaciteit. De waarheid zal ergens in het midden van deze percentages liggen, maar het laat wel zien dat het van belang is om de kans op een mismatch tussen werknemer en werkgever te verkleinen.

Kijken we naar de arbeidsmarkt in Nederland, dan zien we dat bijna 40% (!) van de medewerkers een bedrijf binnen twee jaar verlaat. Hier valt dus nog behoorlijk wat te winnen.

“Door de juiste mensen op de juist plek te zetten wordt er enorm veel geld bespaard. Niet alleen op wervingskosten, maar ook op het gebied van ziekte en verzuim”.

Onze kracht

Netwerk

Met meer dan 10.000 Digital Experts beschikken we over een zeer groot en relevant netwerk.

Slim

We hebben een superslimme interne zoekmachine ontwikkeld om de juiste kandidaten te vinden.

Snel

Door onze unieke multi-channel benadering zijn we in staat om al binnen 14 dagen een shortlist aan te leveren

Relevant

Verspil geen tijd in te veel gesprekken en kom alleen in contact met de allerbeste kandidaten.

Transparant

Duidelijke taal, duidelijke functieomschrijvingen en duidelijke afspraken.

Vast tarief

We werken op basis van een vast, vooraf overeengekomen tarief. Geen verassingen achteraf.


Onze werkwijze

Stap 1: Inventariseren

Als eerste gaan we uitgebreid inventariseren. We willen alles weten over het de functie, de collega’s, het bedrijf, toekomstplannen etc.

Stap 2: Zoeken

Wanneer het profiel helder is, openen we de vacature en starten we met zoeken. Dit doen we op meerdere manieren via verschillende kanalen.

Stap 3: Shortlist

Alle potentiële kandidaten worden persoonlijk geïnterviewd om te kijken of er een mogelijke match is. Alleen de meest interessante kandidaten blijven over en komen op de shortlist.

Stap 4: Kennismaken

De shortlist wordt besproken en worden de kandidaten uitgenodigd voor een kennismaking. Na de kennismaking is er een tweede gespreksronde met kandidaten die het beste lijken te passen.

Stap 5: Selectie

Een grote stap in het proces waarbij er uiteindelijk één kandidaat wordt geselecteerd om mee verder te gaan. Uiteraard staan wij beide partijen bij met advies in deze fase.  Een eventueel assessment of test wordt in deze fase afgenomen.

Stap 6: Contract

Tot aan de contractvorming handelen wij voor zowel opdrachtgever als kandidaat als partner op gelijkwaardig niveau, tot er een basis is voor een vruchtbare samenwerking.

Stap 7: Nazorg

Ook nadat de kandidaat in dienst is getreden blijven we de ontwikkelingen volgen. Is het echt de juiste persoon op de juiste plek? Zijn de verwachtingen van beide kanten waargemaakt? Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat we keer op keer succes boeken.

Op zoek naar een Digital Expert?

Laat ons helpen en neem contact op met één van onze consultants: